Palačinky se trhají
Palačinky se trhají
Palačinky se trhají. S největší pravděpodobností za to můžete vy, protože se již nemůžete dočkat a palačinky obracíte předčasně. Nalijte plnou naběračku na pánev, rozprostřete a smažte na mírném plameni. Čas na obrácení palačinky je až ve chvíli, kdy je těsto po celé ploše matné a pevné.
Někdy se u méně kvalitních pánví stává, že se první jedna až dvě palačinky trhají, ale přesto jsou chuťově vynikající. Když chceme palačinky tlustší, jednoduše z naběračky nalijeme na pánev více těsta. Na talíři si je ozdobíme tím, co nám chutná nejvíce.
když se trhají, přidat vejce, prásek do pečiva nedavam, davam olej a cukr-ideálně vanilkový, špetku soli, když je rum, přidám ho. čím je těsto řídčí, tím jsou palačinky víc tenoučké. Ideálně na větším plameni, at se nesuší. na pánvičku olej či máslo rozetřu štětcem, mastné to nestojí za nic.
Také patříte mezi ty kuchařky, které palačinky dělají jen jednou ročně, protože se jim špatně smaží, trhají se a připadají jim mastné? Možná při jejich přípravě děláte několik chyb, které vám brání tento snadný a rychlý pokrm dělat častěji. Máme pro vás 4 tipy, jak vytvořit perfektní palačinky.
Kdyby se vám stalo, že se palačinky při obracení příliš trhají, znamená to jediné – těsto je příliš naředěné mlékem a potřebuje zahustit moukou. Naopak těsto, které se špatně roztéká, potřebuje zředit. Přimíchejte k němu do mísy trochu mléka (zhruba tři lžíce) a důkladně rozmíchejte.
Pokud se vám směs zdá málo sladká, přidejte trochu medu nebo cukru. 3. V nepřilnavé pánvi rozpusťte lžičku másla a nalijte do ní čtvrtinu těsta. Na středním plameni opékejte 1–2 minuty dozlatova, pak opatrně obraťte (pozor, trhají se víc než běžné palačinky!) a ještě chvíli smažte po druhé straně.